Η ιστορία μας

Το όνομα Δεμόντζα έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα του Πόντου. Οι κάτοικοι του χωριού Δεμόντζα ή αλλιώς Άγιος Χαράλαμπος, βρίσκεται λέγονταν επίσης και Δεμόντζαληδες. Δεμόντζαλης στα ποντιακά είναι ο δαιμόνιος. Είναι αυτός που πάντα βρίσκει κάτι να κάνει με κάτι να απασχοληθεί για να φροντίσει τον εαυτό του αλλά και την οικογένειά του.

Οι κάτοικοι μάλιστα του χωριού Δεμόντζα ήταν αυτάρκεις καθώς χρησιμοποιούσαν πάντα και μόνο δικά τους παραδοσιακά προϊόντα τα οποία παρήγαγαν οι ίδιοι.
Με την πάροδο των ετών όμως οι δεμόντζαληδες διασκορπίστηκαν στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Ένας από τους δεμόντζαλήδες αποφάσισε να φέρει τις μνήμες του χωριού του σε ένα κατάστημα.

Η φιλοσοφία μας

Το Δεμόντζα έχει σαν σκοπό να προσφέρει στον πελάτη μοναδικές γεύσεις βγαλμένες από την παράδοση παντρεμένες με σύγχρονες πρακτικές.

Το κατάστημά μας είναι η προσπάθεια σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον. Στα ράφια του μπορεί κανείς να βρει γεύσεις από τον Πόντο, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας αλλά και μοναδικά προϊόντα που προήλθαν από την σύγχρονη τεχνολογία τροφίμων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μαύρη μουστάρδα, ένα μοναδικό προϊόν που παράγεται στην Ελλάδα και μαύρη λεμονάδα με ενεργό άνθρακα