Μάρτος τυροκομείο

Tο 1963 ο Γεώργιος Μάρτος δημιούργησε την πρώτη μονάδα όπου παρήγαγε τυρί με γάλα από δικά του ζώα. Καθώς τα χρόνια περνούσαν η ζήτηση αυξήθηκε και άρχισε να συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς του όρους ΠΑΓΓΑΙΟ ενώ μετέφερε και την έδρα της επιχείρησης από την Νέα Ηρακλείτσα στην Ελευθερούπολη. Εκεί ακόμα ο Νικόλαος Μάρτος συνεχίζει να παράγει το τυρί ΠΑΓΓΑΙΟΥ που φτάνει στο τραπέζι μας με παραδοσιακό τρόπο  και ωριμάζει μέσα σε τσαντίλες.  Έτσι κρατά όλα τα αρώματα του γάλακτος που έχει πάρει από την φύση δίνοντάς του την ιδιαίτερη απαλή γεύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Sigma Gourmet

Η εταιρεία sigma gourmet επιλέγει εκλεκτής ποιότητας προϊόντα από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Τα προϊόντα της εξάγονται σε πολυτελείς συσκευασίες με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Οργανικό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, αλάτι και μπαχαρικά, μέλι και κρασί.

Αλλαντικά Sary

Κάθε προϊόν των εργαστηρίων αλλαντοποιίας Sary το συνοδεύει και μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία που ταξιδεύει από τους Καραμανλήδες της Καππαδοκίας και από μία μικρή οικοτεχνία στο Αγιάσι των Αδάνων μέχρι τους πρόποδες του Φαλακρού στη Προσοτσάνη Δράμας.  Εδώ και 120 χρόνια, η οικογένεια Σαρήμπογια διατηρεί αναλλοίωτη τη συνταγή για αλλαντικά που ξυπνούν μνήμες μιας άλλης εποχής. Αγνά υλικά, αυθεντικό καππαδόκικο μεράκι με ατελείωτες δόσεις παράδοσης. Αυτή είναι η συνταγή των αλλαντικών Sary!

Εν αφθονία

Στα λιβάδια της Λιβαδειάς Σερρών καλλιεργούν τη γη με τα χέρια τους, όπως παλιά. , με τα χέρια μας. Ότι προσφέρει η γη  εν αφθονία, αξιοποιείται με αγάπη και γνώση,  αφοσίωση και μεράκι. Από το χωράφι όπου οι πιπεριές φλωρίνης φυτεύονται παραδοσιακά φτάνουμε στην συγκομιδή, στο εργαστήριο για το βράσιμο και την πολτοποίηση του προϊόντος. Η οικογένεια Κοτσακίδου φτιάχνει:
  • Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
  • Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και τομάτας
  • Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς με θυμάρι
  • Ντίπ κόκκινης πιπεριάς με μελιτζάνα
  • Ντίπ κόκκινης πιπεριάς πικάντικη
  • Ορεκτική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Ηλις

Ο ηλιόλουστος τόπος του Θολού Ηλείας, και τα αγνά υλικά του μαζί με την εμπειρία των ανθρώπων της εταιρείας Ήλις είναι τα βασικά στυστατικά των χειροποίητων ζυμαρικών ανώτερης ποιότητας. Ζυμαρικά φυσικής αποξήρανσης για απαιτητικούς ουρανίσκους, με επιλεγμένα υλικά και ξεχωριστές γεύσεις όπως μελάνι σουπιάς, κρόκο και κουρκουμά, πολτούς φρέσκων λαχανικών αλλά και ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Λουκούμια Παπαδόπουλος

Με καταγωγή από τον Πόντο, έναν τόπο που έδωσε αρκετά μαθήματα γαστρονομίας, η Οικογένεια Παπαδόπουλου μεταφέρεται και εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1948 αποφασίζει να ανοίξει την πρώτη της επιχείρηση, με αντικείμενό της, το γνωστό πατροπαράδοτο ανατολίτικο λουκούμι. Η συνταγή, η οποία χρονολογείται από το 1.300 μ.Χ., έφτασε στην Οικογένεια όταν ο Σταύρος Παπαδόπουλος, τρείς γενιές πριν, μετέφερε την πολύτιμη γνώση από τη Ρουμανία, όπου είχε μετεγκατασταθεί μετά το διωγμό του από την πατρίδα, με αποτέλεσμα σήμερα η τέχνη να βρίσκεται στα χέρια του κ. Γιώργου και όπως φαίνεται… έπεται και συνέχεια.

Οικογένεια Μπέκα

Η Οικογένεια Μπέκα συνεχίζει εδώ και χρόνια, με βάση τις ευεργετικές ιδιότητες του βουβαλινού γάλακτος, να παράγει συνεχώς καινοτόμα προϊόντα, εξυπηρετώντας τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς για υψηλής διαθρεπτικής αξίας τρόφιμα, που παρασκευάζονται με τις αυστηρότερες των προδιαγραφών.
Από το γάλα και το κακάο μέχρι το καζάν ντιπί, ο κατάλογος των προϊόντων συνεχώς αυξάνεται, αγκαλιάζοντας όλα τα γευστικά γούστα.

Γάλα Όνου – Φάρμα Στρατή

Από τον Ιπποκράτη, την βασίλισσα της Αίγυπτου Κλεοπάτρα και την Αρχαία Ρώμη, μέχρι και σήμερα το γάλα γαϊδούρας ξεχωρίζει με τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το γάλα όνου περιέχει βιταμίνες A, B, C, D, E. Η βιταμίνη C είναι 60 φορές περισσότερη από το αγελαδινό γάλα. Η αυξημένη λακτόζη βοηθά τον οργανισμό σε μεγαλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, σημαντικό για την οστική πυκνότητά του. Περιέχει λυσοζύμη (ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση), λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών και Ω3 απαραίτητα στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στη θεραπεία της αθηροσκλήρυνσης. Επιδρά με άριστα αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό, πεπτικό και ηπατικό σύστημα, στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στο άσθμα, στο έλκος στομάχου, κράμπες, αλλεργίες, οστική πυκνότητα, δερματολογικές παθήσεις (εκζέματα, ακμή, ψωρίαση, ξηροδερμία, ευαίσθητα δέρματα), επούλωση πληγών. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο και είναι χαμηλό σε λιπαρά και καζεΐνη.

Αμερικανική γεωργική σχολή

Το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Σχολής παράγει προϊόντα προστιθέμενης διατροφικής αξίας με τη βοήθεια των μαθητών και σπουδαστών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College. Οι μαθητές και σπουδαστές μας συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια της παραγωγής των προϊόντων. Τα έσοδα από τις πωλήσεις όλων των προϊόντων του Αγροκτήματος υποστηρίζουν, αποκλειστικά, το πρόγραμμα υποτροφιών της Σχολής. Στα ράφια μας θα βρείτε, γάλα πλήρες και με χαμηλά λιπαρά. Παραδοσιακό γιαούρτι. Αυγά Ω3 – καινοτομία της σχολής. Τραχανάς και χυλοπίτες.

Μανούσος

Παράδοση στις γεύσεις, στα χρώματα, και στα αρώματα της Κρήτης. Η φιλοσοφία της εταιρείας Μανούσος είναι ότι η διατροφή πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια αξία πολύτιμη για την ζωή του κάθε ανθρπωπου. Έτσι με γνώμονα τη σωστή και ποιοτική διατροφή , αλλά και σεβασμό στις επιθυμίες του καταναλωτή, ψάχνουν τα εκλεκτότερα προϊόντα από την Κρήτη και από την υπόλοιπη Ελλάδα που μπορείτε να βρείτε στο Δεμόντζα. Φέρνουμε για εσάς: Αγκινάρα Κρήτης σε ελαιόλαδο, γαλαζομυζήθρα Χανίων, κριθαροκούλουρα, κριτσίνια σε πολλές γεύσεις, θυμαρίσιο μέλι, στακοβούτυρο και άλλα.

Αγρόκτημα Πολυδεύκης

Ο Πολυδεύκης Ρίσκος δημιούργησε το «Αγρόκτημα Πολυδεύκης», με ναυαρχίδα τα προϊόντα αρώνιας. Επί χρόνια ρυζοκαλλιεργητής στη Χαλάστρα, περιοχή γνωστή για τις ορυζώνες της, αποφάσισε να αλλάξει πορεία και όπως φαίνεται ο χρόνος δεν τον απογοήτευσε. Σήμερα παράγει εξαιρετικά προϊόντα με βάση την Αρώνια αλλά και ξεχωριστές σαλάτες που μπορούν να συνοδεύσουν εξαιρετικά τα πιάτα σας.

Βιο Φλω

Η ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ε.Π.Ε. (ΒΙΟΦΛΩ) βρίσκεται στο Πέρασμα Φλώρινας και από το 2000 δραστηριοποιείται στο χώρο παραγωγής και τυποποίηση ορεκτικών προϊόντων. Μια εταιρία με βαθιά γνώση αρέσκεται στο να δημιουργεί μαζί με τους πελάτες της νέα προϊόντα, το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι μια μεγάλη υπάρχουσα γκάμα κωδικών – προϊόντων. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της μαύρης μουστάρδας που μπορείτε να βρείτε στα ράφια μας.

Special Foods

Επιλεγμένα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Αλάτι
special-foods

Ραγιάν

Το Ραγιάν ιδρύθηκε το 1986  προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής, απαλλαγμένο από τα παγκοσμιοποιημένα διατροφικά δεδομένα, με σεβασμό στο περιβάλλον, τις εποχές, την υγεία και την παράδοση. Ελάτε να βρείτε  γιοχάδες, κορκότα, περέκ, εβριστόν, συρόν, μακαρίνα, γαϊς πικάντικο και απλό, σολγούν, πσκιτάν, τιοκαλίκι και άλλα προϊόντα της ποντιακής παράδοσης

Δια Χειρός

Χειροποίητες μαρμελάδες βερίκοκο και φράουλα χωρίς προσθήκη ζάχαρής όλες φτιαγμένες στο χέρι. Η οικογενειακή επιχείρηση Δια χειρός, φτιάχνει επίσης και μοναδική πραλίνα φουντουκιού και πάλι χωρίς ζάχαρη που μπορείτε να βρείτε στα ράφια μας!