Παστουρμαδόπιτα η … παραδοσιακή

Μια φίλη μας αποφάσισε να μας στείλει φωτογραφία την παστουρμαδόπιτα που έφτιαξε με τα προϊόντα που αγόρασε από εμάς κι εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την συνταγή.

Εμπιστευθείτε την παράδοση για τα προϊόντα που επιλέγετε για κάθε σας συνταγή και δεν θα απογοητευτείτε.

Υλικά

7-8 φύλλα κρούστας

10 φέτες παστουρμά Sary

2-3 ντομάτες (ανάλογα το μέγεθος) κομμένες σε χοντρές φέτες.

1 κεφαλάκι κασέρι αμερικανικής γεωργικής σχολής κομμένο σε φέτες ή 10-12 φέτες κασέρι αμερικανικής γεωργικής σχολής.

Βούτυρο και λίγο ηλιέλαιο

Μαύρο σουσάμι (προεραιτικά)

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε το ταψί. Απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, πασπαλίζοντας λίγο ηλιέλαιο ανάμεσά τους. Απλώνουμε τις φέτες του τυριού από πάνω απλώνουμε τις φέτες του παστουρμά και συνεχίζουμε με τις φέτες ντομάτας. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας με την ίδια διαδικασία. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά.

Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγο μαύρο σουσάμι και συνοδεύστε με λίγο γιαούρτι. Καλή απόλαυση!

 

 

 

Δεμόντζα

κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα

Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 80 – Μαρκόπουλο 

Τηλ: 2299023665